Chodské bramborové knedle s rohlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Brambory
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 693.9 mg
  • Vláknina 13019.5 mg
  • Vitamín A 13019.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme brambory, jemně je nastrouháme a dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky a promícháme s bramborami. Přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku a vymícháme polotuhé až tuhé těsto.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 2-3 litru vody s lžičkou soli. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru přibližně 6 cm. Opatrně je vkládáme do vroucí vody a pomalu vaříme 15-20 minut.

  • 3

    Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je do mísy, omastíme rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu