Chodské bramborové knedle s rohlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 12 g
- Sodík 648 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 693.9 mg
- Vláknina 13019.5 mg
- Vitamín A 13019.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme brambory, jemně je nastrouháme a dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky a promícháme s bramborami. Přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku a vymícháme polotuhé až tuhé těsto.
-
2
V hrnci přivedeme k varu 2-3 litru vody s lžičkou soli. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru přibližně 6 cm. Opatrně je vkládáme do vroucí vody a pomalu vaříme 15-20 minut.
-
3
Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je do mísy, omastíme rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu.