Omáčka z humra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 118 g
- Sodík 2637 mg
- Bílkoviny 148 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 742.5 mg
- Draslík 2817.4 mg
- Vláknina 7607.5 mg
- Vitamín A 7607.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.2 mg
- Vitamín E 11.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krunýře z humrů nasekáme nahrubo. Mrkev a celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
2
V kastrolu rozehřejeme olej a vložíme na něj pokrájenou zeleninu. Dusíme ji chvíli na oleji. Přidáme naporcované krunýře z humra a dál dusíme. Přidáme petrželovou nať, tymián a osolíme.
-
3
Přidáme rajčatový protlak a zamícháme. Vlijeme rybí vývar a koňak a opět promícháme. Necháme přejít varem a potom ztlumíme teplotu.
-
4
Částečně přikryjeme kastrol poklicí a omáčku vaříme 20 minut.
-
5
Potom omáčku přecedíme přes síto a humrové krunýře do ní vymačkáme. Vaříme, dokud se jedna třetina tekutiny neodpaří. Nakonec postupně zašleháváme máslo.