Fazolové lusky s červenou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Strouhanka
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Cibule červená
  • 25 g Petržel kudrnka
  • 15 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1263 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 307.7 mg
  • Vláknina 9690 mg
  • Vitamín A 9690 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, odstraníme vlákna, odřízneme konce, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    Fazolky vhodíme do osolené vroucí vody a povaříme zhruba 12 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme fazolky, cibuli a osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme lžící strouhanky, osmahneme dokřupava a odstavíme. Již mimo oheň zakápneme balsamico octem a přimícháme petrželku.

  • 4

    Podáváme jako teplou přílohu k masům.

Komentáře k receptu