Chodské kontrfále s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 21 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 697.9 mg
- Vláknina 10268 mg
- Vitamín A 10268 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
500g brambor omyjeme a uvaříme ve slupce v 7 dl vody doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme.
-
2
Zbylé syrové brambory omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Poté z nich scedíme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k vařeným bramborům. Přidáme hrubou mouku, sůl a vypracujeme těsto.
-
3
V hrnci si přivedeme k varu 3 litry vody s 0.5 lžicí soli. Z těsta si plnou lžicí odkrajujeme kousky těsta. Poté v dlaních, které jsme si namočili do studené vody, vytvarujeme kulaté knedlíky.
-
4
Opatrně je vhazujeme do vroucí vody, průběžně promícháme a pomalu vaříme 25 - 30 minut podle velikosti. Uvařené kontrfále vybereme sítem, dáme na talíře, přidáme teplé pečené maso, polijeme výpekem z pečeného masa, jako přílohu doložíme kysané zelí a podáváme.