Chodské kontrfále s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 260 g Mouka pšeničná hrubá
  • 400 g Vepřové maso pečené
  • 400 g Zelí kysané
  • 3 l Voda pitná
  • 7 dl Voda pitná
  • 1.5 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 697.9 mg
  • Vláknina 10268 mg
  • Vitamín A 10268 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    500g brambor omyjeme a uvaříme ve slupce v 7 dl vody doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme.

  • 2

    Zbylé syrové brambory omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Poté z nich scedíme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k vařeným bramborům. Přidáme hrubou mouku, sůl a vypracujeme těsto.

  • 3

    V hrnci si přivedeme k varu 3 litry vody s 0.5 lžicí soli. Z těsta si plnou lžicí odkrajujeme kousky těsta. Poté v dlaních, které jsme si namočili do studené vody, vytvarujeme kulaté knedlíky.

  • 4

    Opatrně je vhazujeme do vroucí vody, průběžně promícháme a pomalu vaříme 25 - 30 minut podle velikosti. Uvařené kontrfále vybereme sítem, dáme na talíře, přidáme teplé pečené maso, polijeme výpekem z pečeného masa, jako přílohu doložíme kysané zelí a podáváme.

Komentáře k receptu