Palačinky plněné brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Slanina vepřová
  • 250 g Sýr Brynza
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Zakysaná smetana
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 934 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 188.1 mg
  • Draslík 223.8 mg
  • Vláknina 482.8 mg
  • Vitamín A 482.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce promícháme rozdrobenou brynzu se smetanou, cukrem a pepřem. Nakonec vmícháme drobně posekanou pažitku.

  • 2

    Na suché pánvi osmažíme drobně pokrájenou slaninu, vysmažený tuk slijeme.

  • 3

    V míse rozšleháme vejce s mlékem a solí, postupně zašleháme mouku dohladka.

  • 4

    Na oleji smažíme tenké palačinky, které potřeme brynzovým krémem, zavineme a podáváme posypané vysmaženou slaninou.

Komentáře k receptu