Dušená husí játra sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 16 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 656.3 mg
- Draslík 290.3 mg
- Vláknina 171 mg
- Vitamín A 171 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 193.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme, odstraníme žluč a omyjeme v mléce rozředěném vodou. Zapíchneme do nich hřebíčky a vložíme do kastrolu. Přidáme sádlo, podlijeme vodou a zakryté poklicí podusíme.
-
2
Jakmile se sádlo vypeče, osolíme, rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme.
-
3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut při mírném varu.
-
4
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.