Kuřecí kotletky Pojarski

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Máslo čerstvé
  • 800 g Kuře
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 389.9 mg
  • Draslík 435.8 mg
  • Vláknina 1104.4 mg
  • Vitamín A 1104.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší vykuchané omyté kuře osušíme, rozpůlíme a zbavíme kůže a konců křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto odstraníme nejen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní, ale maso odřežeme i ze žeber a z biskupa. Kosti, kůži a skelet použijeme na vývar.

  • 2

    Ostrouhanou žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem, nahrubo nasekáme vykostěné kuřecí maso a oloupanou cibuli. Nastrouháme muškátový oříšek.

  • 3

    Do mísy vložíme kuřecí maso se žemlí a cibulí, přidáme 50 g změklého másla, žloutky, sůl a špetku muškátového oříšku, promícháme a přeneseme na vál. Na vále přidáme ke směsi strouhanku, vše dobře prohněteme a z hotové směsi vytvarujeme 8 kotletek. Do každé vsuneme malou kuřecí kost. Kotletky velmi mírně smažíme na 120 g másla ve velké pánvi, na každé straně asi 4 minuty.

Komentáře k receptu