Kapr na sardeli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Kapr obecný
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 160 ml Voda pitná
  • 2.5 kávová lžička Sardelová pasta
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 173.3 mg
  • Draslík 907.2 mg
  • Vláknina 2016 mg
  • Vitamín A 2016 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné filety z kapra naporcujeme a obalíme v mouce. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Rybu osmažíme na másle z obou stran, celkem asi 3 minuty, poté přeložíme do pekáče. Do výpeku dáme na půl minuty restovat rozpůlená rajčata řeznou stranou dolů. Osmažená rajčata přidáme k rybě v troubě předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 9 minut.

  • 3

    V mezičase ve výpeku rozmícháme sardelovou pastu, citronovou šťávu a vodu. Povařit stačí jen půl minuty. Omáčku stáhneme ze sporáku a postupně do ní zašleháme kostičky vychlazeného másla.

  • 4

    Porce kapra podáváme přelité omáčkou a pečenými rajčaty.

Komentáře k receptu