Příloha z pečeného bramborového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Droždí
  • 90 g Sádlo vepřové škvařené
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 616.3 mg
  • Vláknina 12965.6 mg
  • Vitamín A 12965.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu dávky brambor uvaříme, scedíme a necháme prochladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme najemno. Zbylé syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy k vařeným bramborám. Přidáme prolisovaný česnek, rozšlehané vejce, sůl, majoránku, olej, sádlo, mléko, sůl a pepř. Do mouky vmícháme prášek do pečiva a rozdrobené droždí a vmícháme do bramborové směsi. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 40 minut kynout. Vykynuté těsto vložíme do pekáče, který jsme vymazali a vysypali. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut.

Komentáře k receptu