Džem z jahod a citronové šťávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
- Sacharidy 217 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 217 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 334.8 mg
- Vláknina 8160 mg
- Vitamín A 8160 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jahod otrháme stopky a dáme do větší mísy. Přelijeme citronovou šťávou a prisypeme cukr. Necháme do druhého dne odležet v lednici. Poté celou směs dáme ho hrnce a přivedeme k varu. Mezitím si dáme vychladit do ledničky talířek. Když se směs začne vařit, prudce jí vaříme 5 minut. Poté vyndáme vychlazený talířek z ledničky a nalijeme na něj trochu směsi. Dáme na 5 minut do ledničky a pak zkusíme, jestli je džem už ztuhlý, pokud ne, vaříme jej další 3 minuty a proces zopakujeme. Nakonec džem nalijeme do sklenic a uzavřeme.