Králičí stehna na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Houby sušené
  • 120 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 894.3 mg
  • Vláknina 1537.4 mg
  • Vitamín A 1537.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná králičí stehna vykostíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. Maso s kořením a solí promícháme. Sušené houby namočíme do vody a necháme bobtnat.

  • 2

    Králičí maso osmažíme ze všech stran na másle dozlatova. K masu přidáme houby, kmín a chvíli smažíme. Poté podlijeme vodou z hub a vývarem a dusíme pod poklicí na mírném plameni. Po 15 minutách vsypeme muškátový květ, citronovou kůru, citronovou šťávu a sůl. Vše zamícháme a krátce prohřejeme. Podáváme teplé, přelité vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu