Teplý salát z bílých fazolí s roketou a pršutem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 10 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2386 mg
- Vláknina 45052.2 mg
- Vitamín A 45052.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočíme do teplé vody velké bílé fazole a necháme je namočené přes noc. Druhý den fazole slijeme, vsypeme do hrnce se 2 litry studené vody a uvedeme do varu, který udržujeme 1 hodinu. Když fazole změknou, slijeme je a 2 sběračky vývaru uschováme.
-
2
Oloupaný česnek a červené chilli papričky nadrobno nasekáme, umeleme pepř a plátky prosciutta nakrájíme na proužky.
-
3
Ve větším kastrole na rozehřátém olivovém oleji restujeme česnek s chilli papričkami. Když začne česnek zlátnout, přidáme prosciutto a ještě při střední teplotě 2 minuty mícháme. Nakonec přidáme uvařené fazole a podle potřeby trochu fazolového vývaru a necháme asi 3 minuty dobře prohřát.
-
4
Hotovou směs osolíme, okořeníme pepřem a přidáme bazalkové lístky s roketou.
-
5
Lehce vše promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.