Salát bramborový s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 15 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 954.9 mg
- Vláknina 11014.8 mg
- Vitamín A 11014.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
-
2
Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
-
3
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
-
4
Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.
-
5
V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborám a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet a před podáváním posypeme nadrobno nasekanou řeřichou.