Salát bramborový s vývarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 14 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 927.5 mg
- Vláknina 11514.8 mg
- Vitamín A 11514.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
-
2
Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
-
3
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
-
4
Do hrnce vlijeme masový vývar, přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Do vývaru přilijeme ocet a olej, rozmícháme osolíme a opepříme. Horkým vývarem zalijeme plátky brambor a kostky cibule. Lehce promícháme a necháme odležet minimálně 15 minut.
-
5
Nakonec salát posypeme pažitkou.