Přírodní telecí plátky konzervované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 27 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 279.5 mg
- Draslík 510.9 mg
- Vláknina 63 mg
- Vitamín A 63 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném sádle po obou stranách dorůžova osmažíme. Horké rozdělíme do sklenic. Zbylé sádlo zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, krátce podusíme a scedíme. Šťávou zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme.
-
2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.