Žemlovka s karamelovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 8 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hera
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 202.8 mg
  • Draslík 59 mg
  • Vláknina 7503.5 mg
  • Vitamín A 7503.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zalékací mísu vymažeme tukem a na její dno naskládáme nakrájená kolečka starších rohlíků.

  • 2

    Do horké vody v nízkém hrnci přisypeme cukr a mícháme, až se rozpustí. Pak přestaneme míchat a cukr necháme zkaramelizovat. Potom pod hrncem snížíme žár, přilijeme do něj smetanu a mléko a mícháme, dokud se tuhý karamel nerozpustí. Hrnec odstavíme z ohně, do směsi vmícháme rozšlehaná vajíčka, zalijeme jí kousky žemlí v zapékací míse a počkáme, než rohlíky zvláční.

  • 3

    Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia a žemlovku v ní pečeme přibližně 20 minut, než má zlatavý povrch.

Komentáře k receptu