Smetanová polévka z medvědího česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 60 g Česnek medvědí
  • 40 ml Máslo čerstvé
  • 40 ml Máslo čerstvé
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 120 ml Víno bílé
  • 800 ml Voda pitná
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 255.3 mg
  • Vláknina 3586.2 mg
  • Vitamín A 3586.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Brambory scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, vmícháme víno a vyvaříme. Poté vlijeme vývar, přivedeme do varu, přidáme česnek, ustrouhaný muškátový oříšek, smetanu a bramboru. Polévku na mírném plameni vaříme zhruba 2 minuty. Uvařenou polévku rozmixujeme a propasírujeme přes síto.

  • 3

    Polévku před podáváním osolíme a vmícháme do ní máslo, které jsme rozpustili a lehce zpěnili dozlatova.

Komentáře k receptu