Brambory s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 400 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 10 dkg Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 1343.1 mg
  • Vláknina 12175.4 mg
  • Vitamín A 12175.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Promícháme je s hříbky udušenými na másle a přelijeme je českou cibulovou omáčkou.

  • 3

    Cibulovou omáčku připravíme z hovězího vývaru, máslové zásmažky, osmažené cibule a okořeníme muškátovým květem.

Komentáře k receptu