Polévka z rajčat s pomerančovou šťávou
Suroviny
- 80 g Cibule
- 1.77 g Máslo čerstvé
- 100 g Těstoviny konzumní
- 200 ml Voda pitná
- 30 ml Olej rostlinný
- 30 ml Olej rostlinný
- 100 ml Pomerančová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 17 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 682.6 mg
- Vláknina 6918.1 mg
- Vitamín A 6918.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na čtvrtky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.
-
2
Těstoviny (nejlépe písmenka) vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na skus. Poté scedíme a necháme okapat.
-
3
Na másle s olejem zpěníme cibuli a česnek, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a osladíme a zalijeme vodou. Vaříme pod poklicí na mírném plameni asi 15 minut. Poté do polévky vmícháme pomerančovou šťávu, okapané těstoviny a necháme prohřát. Hned podáváme.