Polévka z rajčat s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 200 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 682.6 mg
  • Vláknina 6918.1 mg
  • Vitamín A 6918.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na čtvrtky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.

  • 2

    Těstoviny (nejlépe písmenka) vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na skus. Poté scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Na másle s olejem zpěníme cibuli a česnek, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a osladíme a zalijeme vodou. Vaříme pod poklicí na mírném plameni asi 15 minut. Poté do polévky vmícháme pomerančovou šťávu, okapané těstoviny a necháme prohřát. Hned podáváme.

Komentáře k receptu