Marinované filé s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 106 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 104.7 mg
- Vláknina 2061.5 mg
- Vitamín A 2061.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem připravíme filé. Nekřehčené mražené bílé rybí filé necháme povolit a pak ho pokrájíme na kostky o hraně 1 cm. Rybí kostky dáme do mísy, přidáme 5 lžic limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, dále sůl, mletý pepř a promícháme. Rybí směs pak necháme přes noc zakrytou v chladničce marinovat.
-
2
Druhý den, když je ryba pevná a matná, marinádu slijeme, nebude již potřeba.
-
3
Červenou a zelenou papriku zbavené stopek a semen a velké pevné rajče nasekáme nadrobno a chilli papričku najemno. Z limetky ukrojíme 6 plátků.
-
4
Filé smícháme s nasekanou zeleninou, přilijeme 2 lžíce limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, podle chuti přisolíme, připepříme, promícháme a rozdělíme do širokých sklenic. Ozdobíme plátkem limetky a servírujeme.