Hranolky z batátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory sladké (Batáty)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.12 l Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 394.5 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty oloupeme, opláchneme a necháme okapat. Poté nakrájíme na hranolky, které smažíme v oleji ve fritovacím hrnci zahřátém na teplotu 130 °C zhruba 3 minuty.

  • 2

    Hranolky vyjmeme z oleje, zahřejeme olej na 180 °C a smažíme ještě minutu, osolíme a hned podáváme.

Komentáře k receptu