Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
- 70 g Salát ledový
- 70 g Salát kadeřavý
- 70 g Salát Polníček
- 2 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Česnek
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 kávová lžička Hořčice dijonská
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 7 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 26 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 443.3 mg
- Draslík 439.5 mg
- Vláknina 3398.3 mg
- Vitamín A 3398.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polníček, ledový a kadeřavý salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky, které vložíme do větší misky. Dále připravíme dresink. Metličkou v misce ušleháme 6 lžic olivového oleje s červeným vinným octem a citronovou šťávou, medem a dijonskou hořčicí, hotový dresink odložíme.
-
2
Kuřecí játra pokrájíme na širší plátky, nasekáme šalvěj s tymiánem, prolisujeme oloupaný česnek a umeleme pepř.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, vložíme játra a česnek s nasekanými bylinkami a pepřem a restujeme za občasného míchání nejprve při střední a posléze vysoké teplotě 5-8 minut. Když játra zhnědnou, osolíme je, vyjmeme z pánve a přidáme do mísy se salátem.
-
4
Do pánve přilijeme dresink, a dobře ho mícháme, aby se spojil se šťávou z jater, vše ještě asi 3 minuty zahříváme, aby se směs mírně odpařila.
-
5
Hotovou omáčkou přelijeme játra, salát promícháme, rozdělíme na dezertní talíře a servírujeme.