Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 70 g Salát ledový
  • 70 g Salát kadeřavý
  • 70 g Salát Polníček
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Česnek
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Hořčice dijonská
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 443.3 mg
  • Draslík 439.5 mg
  • Vláknina 3398.3 mg
  • Vitamín A 3398.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polníček, ledový a kadeřavý salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky, které vložíme do větší misky. Dále připravíme dresink. Metličkou v misce ušleháme 6 lžic olivového oleje s červeným vinným octem a citronovou šťávou, medem a dijonskou hořčicí, hotový dresink odložíme.

  • 2

    Kuřecí játra pokrájíme na širší plátky, nasekáme šalvěj s tymiánem, prolisujeme oloupaný česnek a umeleme pepř.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, vložíme játra a česnek s nasekanými bylinkami a pepřem a restujeme za občasného míchání nejprve při střední a posléze vysoké teplotě 5-8 minut. Když játra zhnědnou, osolíme je, vyjmeme z pánve a přidáme do mísy se salátem.

  • 4

    Do pánve přilijeme dresink, a dobře ho mícháme, aby se spojil se šťávou z jater, vše ještě asi 3 minuty zahříváme, aby se směs mírně odpařila.

  • 5

    Hotovou omáčkou přelijeme játra, salát promícháme, rozdělíme na dezertní talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu