Teplý zeleninový salát se šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 100 g Šunka uzená
  • 75 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Hrachové lusky
  • 200 g Hrách
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 3 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 1472.5 mg
  • Vláknina 17462.2 mg
  • Vitamín A 17462.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pórků odstraníme zelené části a kořínky. Bílé části nakrájíme na kolečka, z mladých hrachových lusků odkrojíme stopky a špičky a oloupané šalotky rozčtvrtíme a čtvrtky překrojíme napůl. Dále umeleme pepř, na tenké plátky nakrájíme oloupaný česnek a velké oloupané žampióny, na proužky nakrájíme plátky šunky a nahrubo nastrouháme sýr parmezán.

  • 2

    Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 2 minuty vařit zelený hrášek s pórkem, pak přidáme hrachové lusky, necháme přejít varem, slijeme a odložíme.

  • 3

    Ve větší pánvi na 2 lžících olivového oleje 1 minutu restujeme česnek se šalotkami, pak přidáme omyté a okapané mladé špenátové listy a za stálého míchání dále restujeme. Když špenát změkne, do pánve přidáme uvařenou zeleninu, zbytek oleje a šunku, osolíme, opepříme a promíchanou směs necháme 2-3 minuty prohřát.

  • 4

    Hotový salát rozdělíme na talíře, navrstvíme na něj houby a zakapeme citrónovou šťávou.

  • 5

    Salát servírujeme posypaný nahrubo nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu