Tortellini se zeleninovou zálivkou
Suroviny
- 50 g Pažitka
- 250 g Těstoviny Tortellini
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 3 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 12 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 157.9 mg
- Vláknina 6222.3 mg
- Vitamín A 6222.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě těstoviny. Scedíme je a trochu vody z nich si odložíme stranou. Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou.
-
2
Opláchneme cuketu, rajče a řapíkatý celer. Ve vroucí vodě spaříme rajče a oloupeme ho. Cuketu, rajče a celer pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
3
V misce si rozmícháme zálivku. Vlijeme do ní balzamikový a vinný ocet, olej a přidáme nasekanou pažitku, sůl a pepř. Smícháme s nasekanou zeleninou. Takto vzniklou zálivkou přelijeme těstoviny a promícháme. Necháme alespoň hodinu odležet a podáváme.