Salát z brokolice s rýžovými nudlemi, mandlemi a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 100 g Nudle rýžové
  • 120 g Mandle plátky
  • 200 g Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 10 ks Shiitake houby
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 5 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2165.7 mg
  • Vláknina 36425.5 mg
  • Vitamín A 36425.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 15 minut namočíme do horké vody sušené houby shiitake, pak je slijeme a nakrájíme na plátky. Mezitím nasekáme čerstvý koriandr, nastrouháme čerstvý zázvor a nadrobno nasekáme chilli papričku, oloupaný česnek a jarní cibulku. Brokolici rozebereme na růžičky, které zbavíme stonků a na nudličky nakrájíme dobře oprané listy hlávkového salátu. Nasucho opražíme mandlové lupínky.

  • 2

    Do hlubší nádoby s velmi horkou vodou namočíme na 10 minut sušené rýžové nudle. Když změknou, slijeme je, dáme do mísy a přidáme rybí omáčku s rýžovým octem, hnědým třtinovým cukrem a 2 lžícemi dezertního čínského rýžového vína. Přidáme 3 lžíce nasekaného koriandru, vše dobře promícháme a odstavíme.

  • 3

    Ve wok pánvi na rozehřátém oleji restujeme 3 minuty za stálého míchání jarní cibulky s česnekem, chilli papričkou a zázvorem. Když cibulka změkne, přidáme růžičky brokolice a smažíme, až směs dostane jasnou zelenou barvu. Pak přidáme slité kukuřičné paličky s houbami a při vysoké teplotě stále mícháme. Přilijeme zbylé víno s rýžovým octem a sojovou omáčkou a ještě minutu smažíme. Nakonec přidáme nudlovou směs, vše dobře promícháme a odstavíme.

  • 4

    Na talíře rozdělíme salátové nudličky, na které navršíme nudlovou směs.

  • 5

    Salát servírujeme posypaný praženými mandlovými lupínky a zbytkem sekaného koriandru.

Komentáře k receptu