Zmrzlina s horkým ovocem a omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 160 g Zmrzlina vanilková
  • 80 g Hrušky
  • 100 g Perník
  • 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Voda pitná
  • 40 ml Rum
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Mandarinky
  • 1 ks Kardamom
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Badyán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 43.6 mg
  • Draslík 499.8 mg
  • Vláknina 22561 mg
  • Vitamín A 22561 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce oloupeme, z jablka a hrušky vykrojíme jádřince. Mandarinku rozebereme na dílky, banán nakrájíme na kolečka, jablko a hrušku nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Perník nastrouháme.

  • 2

    Badyán, hřebíček, kardamom a skořici (cca 4 cm) vhodíme do vroucí vody, přidáme perník a cukr. Směs mícháme, až se cukr a perník rozpustí. Na mírném plameni za častého míchání vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Na rozpuštěné máslo vložíme ovoce a smažíme dozlatova. Ovocem příliš nemícháme, aby se nerozpadlo. Směs s kořením scedíme a vmícháme do ní rum a smetanu a zahřejeme, aby byla omáčka horká, ale nevaříme.

  • 4

    Zmrzlinu podáváme obloženou horkým ovocem a přelité horkou omáčkou.

Komentáře k receptu