Mušlový salát s mungo výhonky
Suroviny
- 120 g Mungo klíčky
- 50 g Petržel - nať
- 250 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Mušle slávky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- 3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- 1 polévková lžíce Olej z tykvových semen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1016 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 1589.4 mg
- Vláknina 9169.8 mg
- Vitamín A 9169.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.4 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Rajčatovou dužinu nakrájíme na kostičky. Avokádo omyjeme, rozpůlíme a odstraníme z něho pecku. Dužninu pokrájíme na kousky. Nakrájená rajčata a avokádo promícháme v misce. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Na menší kousky pokrájíme mungo klíčky. Jak nakrájenou šalotku, tak i mungo klíčky vmícháme do směsi z rajčat a avokáda.
-
2
Přichystáme si zálivku. Do misky vlijeme bílý vinný ocet, balzamikový ocet, olej z pšeničných klíčků a tykvový olej. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme zeleninu.
-
3
Kartáčkem dobře odrbeme mušle. Do hrnce vlijeme rybí vývar a vložíme do něj mušle. Přivedeme vývar k varu a počkáme, až se mušle otevřou. Potom z jejich lastur vybereme maso a vmícháme ho do salátu. Nakonec salát posypeme nasekanou petrželkou a podáváme ho.