Tvarůžková roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 51.3 mg
- Draslík 32.9 mg
- Vláknina 892.5 mg
- Vitamín A 892.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Eidam vcelku vložíme v mikrotenovém sáčku do hrnce s vroucí vodou a 20 minut necháme na mírném ohni vařit, aby sýr změkl.
-
2
Zatím připravíme nádivku: umeleme cibuli, tvarůžky a debrecínku, smícháme s tvarohem a měkkým máslem, okořeníme paprikou. Při zpracování sýru je nutné pracovat velmi rychle, dokud je měkký. Na vále potřeném olejem rozválíme rozměklý sýr válečkem také potřeným olejem, natřeme nádivkou a rychle svineme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Krájíme na slabé plátky nejlépe nožem na sýr.