Tvarůžková roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Debrecínská pečeně
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 51.3 mg
  • Draslík 32.9 mg
  • Vláknina 892.5 mg
  • Vitamín A 892.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Eidam vcelku vložíme v mikrotenovém sáčku do hrnce s vroucí vodou a 20 minut necháme na mírném ohni vařit, aby sýr změkl.

  • 2

    Zatím připravíme nádivku: umeleme cibuli, tvarůžky a debrecínku, smícháme s tvarohem a měkkým máslem, okořeníme paprikou. Při zpracování sýru je nutné pracovat velmi rychle, dokud je měkký. Na vále potřeném olejem rozválíme rozměklý sýr válečkem také potřeným olejem, natřeme nádivkou a rychle svineme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Krájíme na slabé plátky nejlépe nožem na sýr.

Komentáře k receptu