Telecí sekaný řízek na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1055 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 100.6 mg
- Draslík 242 mg
- Vláknina 565.4 mg
- Vitamín A 565.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso opláchneme a najemno umeleme se žemlí namočenou v mléce.
-
2
Mírně osolíme, okořeníme, přidáme vejce a kůru z omytého citronu a směs dobře promícháme.
-
3
Z připravené hmoty v mouce vytvarujeme oválné řízky asi 10mm silné. Vložíme je do pekáče vytřeného tukem a dáme do horké trouby prudčeji zapéci.
-
4
Po zapečení řízky obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí pečeme (dusíme) doměkka.
-
5
Řízky vyjmeme, šťávu procedíme, podle potřeby ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme ji a zjemníme máslem.
-
6
Nakonec šťávu nalijeme na řízky a vše krátce podusíme.