Vermicelli s candátem a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Candát obecný
  • 40 g Křen
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 80 g Šalotka
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 6 g Olej olivový extra panenský
  • 350 g Těstoviny Vermicelli
  • 500 ml Voda pitná
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 2418 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 28.4 mg
  • Draslík 719 mg
  • Vláknina 16442.5 mg
  • Vitamín A 16442.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Filety z candáta nakrájíme na kostky, špenátové listy trochu posekáme, šalotku nakrájíme nadrobno, čerstvý křen nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme candáta a osmahneme. Přidáme špenát, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 minuty. V jiné pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, posypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přilijeme vývar, smetanu, důkladně promícháme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, dvě třetiny křenu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.

  • 3

    Těstoviny promícháme s křenovou omáčkou, rozdělíme na talíře, doplníme candátem se špenátem, posypeme zbytkem křenu a podáváme.

Komentáře k receptu