Vermicelli s candátem a křenem
Suroviny
- 200 g Candát obecný
- 40 g Křen
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Smetana 12% (konzumní)
- 20 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 80 g Šalotka
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 6 g Olej olivový extra panenský
- 350 g Těstoviny Vermicelli
- 500 ml Voda pitná
- 300 ml Vývar zeleninový
- 20 ml Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 18 g
- Sodík 2418 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 28.4 mg
- Draslík 719 mg
- Vláknina 16442.5 mg
- Vitamín A 16442.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Filety z candáta nakrájíme na kostky, špenátové listy trochu posekáme, šalotku nakrájíme nadrobno, čerstvý křen nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme candáta a osmahneme. Přidáme špenát, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 minuty. V jiné pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, posypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přilijeme vývar, smetanu, důkladně promícháme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, dvě třetiny křenu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.
-
3
Těstoviny promícháme s křenovou omáčkou, rozdělíme na talíře, doplníme candátem se špenátem, posypeme zbytkem křenu a podáváme.