Červený čočkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Hořčice
  • 7 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Estragon
  • 100 g Čočka červená
  • 40 ml Víno červené
  • 40 ml Ocet vinný
  • 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Cibule
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 815 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 406 mg
  • Vláknina 9045 mg
  • Vitamín A 9045 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku nasypeme do síta a dobře propláchneme studenou vodou. Nasypeme do hrnce a zalijeme 1dl vývaru a na mírném ohni necháme vařit asi 10 minut. Zbylou tekutinu slijeme a čočku zakryjeme. V míse smícháme ocet s vínem, worcestrem a hořčicí, přidáme najemno nasekanou cibuli, estragon a petrželovou nať a promícháme s ještě teplou čočkou. Dosolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu