Rigatoni s okounem
Suroviny
- 20 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 50 g Olivy nakládané
- 450 g Okoun - filety
- 50 g Olej olivový extra panenský
- 350 g Těstoviny Rigatoni
- 30 g Kapary
- 30 g Petržel kudrnka
- 400 g Pyré rajčatové
- 130 ml Víno bílé
- 3500 ml Voda pitná
- 25 ml Citronová šťáva
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 15 g
- Sodík 2176 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 91.3 mg
- Vláknina 6857.5 mg
- Vitamín A 6857.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Rybí filety nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, petrželku posekáme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, olivy, kapary a osmahneme. Přidáme rajčatové pyré, přilijeme víno, osolíme, opepříme, přimícháme kousky ryby a dusíme 10 minut. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s kousky ryby, posypeme petrželkou a podáváme.