Rybí salát po španělsku
Suroviny
- 25 g Olivy černé
- 500 g Filé z mečouna
- 25 g Olivy zelené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Sardelové řezy
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 97603 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 58.3 mg
- Draslík 909.5 mg
- Vláknina 14087.5 mg
- Vitamín A 14087.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu a umístíme pařáček. Vodu přivedeme k varu a na pařák umístíme plátky mečouna. Vaříme je v páře 6 minut.
-
2
Salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy.
-
3
Omyjeme papriky, rozpůlíme je a odstraníme bílé žebroví a semínka. Nožem je pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rozporcujeme na tenčí kolečka. Olivy rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Mečouna rozkrájíme na kousky o velikosti sousta. Do talířů rozprostřeme listy salátu a na ně rozdělíme kousky mečouna a přidáme papriky, olivy a cibulová kolečka.
-
4
Připravíme si zálivku. Do misky vlijeme olej a přidáme sardelové řezy, který jsme nasekali nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky a osmahneme dozlatova na pánvi. Přidáme do misky se zálivkou. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče a vlijeme do misky. Zálivku prošleháme, osolíme a opepříme. Nakapeme na salát a podáváme.