Penne zapečené s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 80 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Nové koření mleté
- 30 g Bazalka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 g Skořice mletá
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 120 g Greyerzer
- 350 g Těstoviny penne
- 120 ml Víno červené
- 3500 ml Voda pitná
- 4 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2209 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 254.3 mg
- Draslík 362.4 mg
- Vláknina 8501 mg
- Vitamín A 8501 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve s rozpáleným olejem, krátce orestujeme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, osolíme, opeříme, přisypeme bazalku, nové koření, skořici a dusíme zhruba 10 minut doměkka. Podlijeme vínem, provaříme a odstavíme.
-
3
Těstoviny promícháme s rajčatovou omáčkou, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme 15 minut. Sundáme alobal a pečeme dalších 10 minut.
-
4
Upečené těstoviny naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.