Penne zapečené s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Nové koření mleté
  • 30 g Bazalka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 g Skořice mletá
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 120 g Greyerzer
  • 350 g Těstoviny penne
  • 120 ml Víno červené
  • 3500 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2209 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 254.3 mg
  • Draslík 362.4 mg
  • Vláknina 8501 mg
  • Vitamín A 8501 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve s rozpáleným olejem, krátce orestujeme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, osolíme, opeříme, přisypeme bazalku, nové koření, skořici a dusíme zhruba 10 minut doměkka. Podlijeme vínem, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Těstoviny promícháme s rajčatovou omáčkou, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme 15 minut. Sundáme alobal a pečeme dalších 10 minut.

  • 4

    Upečené těstoviny naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu