Kokosové věnečky pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka bezlepková
  • 120 g Kokos strouhaný
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Tresť rumová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 77.9 mg
  • Draslík 16 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem a vejcem vymícháme do hladké pěny.

  • 2

    Do směsi vmícháme rumovou tresť a strouhaný kokos. Směs vymícháme s moukou do tužšího těsta.

  • 3

    Na masový mlýnek připevníme cukrářský nástavec a nastavíme jej na tvar věnečků.

  • 4

    Z těsta protlačováním tvoříme věnečky, které pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem při teplotě 170°C. Upečené věnečky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

  • 5

    Pečivo podáváme vychladlé, jako pohoštění.

Komentáře k receptu