Pstruh ve slaninovém kabátku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 46 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Anglická slanina
  • 800 g Pstruh
  • 8 g Sůl
  • 6 g Rozmarýn sušený
  • 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1738 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1013.1 mg
  • Vláknina 2557.8 mg
  • Vitamín A 2557.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy omyjeme zvenku i zevnitř a vysušíme papírovou utěrkou. Smícháme worcester s citronovou šťávou a pstruhy natřeme zvenčí i zevnitř, poté nasolíme.

  • 2

    Kůži potřeme rozdrceným rozmarýnem a ryby kompletně zabalíme do slaniny a vložíme do grilovacích košíků na ryby. Pečeme 8 minut z každé strany, slanina by měla být upražená a křupavá.

  • 3

    Slaninu nejíme, je jen pro zvýraznění chuti. Podáváme ozdobené kolečkem citronu.

Komentáře k receptu