Kuřecí řízky dušené na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 2 g Sůl
  • 3 g Nové koření mleté
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 186.7 mg
  • Draslík 511.3 mg
  • Vláknina 1976.5 mg
  • Vitamín A 1976.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky naklepeme a obalíme v kukuřičné mouce a potom v rozšlehaném vejci. Obalené kuřecí plátky opečeme na pánvi, jako klasické řízky. Potom je vložíme do hlubšího hrnce a zlijeme kořeněnou zálivkou, dusíme asi 45 minut, než změknou.

  • 2

    Takto připravené kuřecí plátky servírujeme jako hlavní chod k večeři nebo k obědu teplé.

  • 3

    Zálivka na maso: Cibuli oloupeme a nastrouháme najemno, česnek utřeme. Cibuli smícháme s česnekem, hořčicí, kečupem, lžičkou papriky, kmínem, novým kořením a špetkou soli. Vše rozmícháme v 500ml vody.

Komentáře k receptu