Kuřecí řízky dušené na cibulce
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 2 g Sůl
- 3 g Nové koření mleté
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 186.7 mg
- Draslík 511.3 mg
- Vláknina 1976.5 mg
- Vitamín A 1976.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky naklepeme a obalíme v kukuřičné mouce a potom v rozšlehaném vejci. Obalené kuřecí plátky opečeme na pánvi, jako klasické řízky. Potom je vložíme do hlubšího hrnce a zlijeme kořeněnou zálivkou, dusíme asi 45 minut, než změknou.
-
2
Takto připravené kuřecí plátky servírujeme jako hlavní chod k večeři nebo k obědu teplé.
-
3
Zálivka na maso: Cibuli oloupeme a nastrouháme najemno, česnek utřeme. Cibuli smícháme s česnekem, hořčicí, kečupem, lžičkou papriky, kmínem, novým kořením a špetkou soli. Vše rozmícháme v 500ml vody.