Jehněčí pekáč schauffenský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 400 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 2 g Hřebíček
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 1071.5 mg
  • Vláknina 11867.7 mg
  • Vitamín A 11867.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nasolíme, opepříme a protkneme proužky česneku. Maso vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem, přidáme půlky cibule se zapíchaným hřebíčkem a mrkev na kolečka. Podlijeme vývarem a pečeme pozvolna zakryté alobalem, často podléváme výpekem a obracíme.

  • 2

    Po hodině přidáme oloupané nakrájené brambory a pečeme společně ještě 30 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme.

  • 3

    Podáváme plátek masa s porcí upečené zeleniny přelité šťávou.

Komentáře k receptu