Kuřecí prsa se šunkou a slaninou dušené na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 110.8 mg
- Draslík 618.5 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran opepříme a osolíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran prudce opečeme. Pak je podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme, až jsou měkké. V průběhu dušení maso obrátíme, podle potřeby přiléváme vodu.
-
3
Měkké kuřecí plátky vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájenou cibuli, šunku a slaninu.
-
4
Maso dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například vařené brambory.