Pikantní vepřové plátky z Vysočiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 38 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 929.8 mg
- Vláknina 5414.8 mg
- Vitamín A 5414.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Vepřové maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
-
3
V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme je alespoň hodinu marinovat.
-
4
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.
-
5
Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibule, osmažíme a zalijeme marinádou. Pak do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.