Makarony se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 13 g
- Sodík 5271 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 35.8 mg
- Draslík 169.8 mg
- Vláknina 16532.5 mg
- Vitamín A 16532.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme kozí sýr, gorgonzolu, přivedeme k varu a sýry necháme roztavit. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, posekanou majoránku, provaříme a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme.