Domácí švýcarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 kg Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 97.6 mg
  • Draslík 283.6 mg
  • Vláknina 6607.5 mg
  • Vitamín A 6607.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme kvásek z mouky, špetky cukru a vlažného mléka.

  • 2

    Přidáme 6 lžíc tuku a vejce a zaděláme těsto.

  • 3

    Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý vyválíme na oválnou placku, pomažeme tukem a pocukrujeme zbylým cukrem.

  • 4

    Nakrájíme na pruhy, stočíme a zmáčkneme na šneky.

  • 5

    Omastíme a při 175 stupních pečeme.

  • 6

    Hotové pomažeme tukem a přikryjeme.

Komentáře k receptu