Fusilli s parmskou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 30 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 100 g Šunka parmská
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 3500 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 2218 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 14.1 mg
  • Draslík 165.2 mg
  • Vláknina 8976.5 mg
  • Vitamín A 8976.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na slámu, česnek a bazalku posekáme najemno, šunku nakrájíme na kostičky, oba sýry nastrouháme na hoblinky a spolu smícháme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme celer s mrkví, orestujeme, přisypeme česnek, šunku a osmažíme. Přimícháme těstoviny, bazalku, podle chuti opepříme, osolíme, rozdělíme na talíře a posypeme sýrovou směsí.

Komentáře k receptu