Marmeláda z jablek a rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 169 g
- Tuky 0 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 169 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 370.2 mg
- Vláknina 7731.5 mg
- Vitamín A 7731.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme, také krájíme na drobné kousky.
-
2
Připravená jablka dáme do hrnce, přidáme na tenké plátky pokrájené citróny. Přilijeme 5 dl vody a na mírném ohni ohni za občasného míchání jablka uvaříme na pyré. Zbytky citrónu vybereme. Vaříme 20 minut.
-
3
Rozkrájená rajčata rovněž dáme do hrnce, přilijeme 5 dl vody a povaříme do rozvaření, asi tak 20 minut. Potom je propasírujeme do hrnce s jablečným pyré. Přisypeme hřebíček se skořici a vaříme asi 15 minut. Následovně přisypeme cukr. Všechny suroviny povaříme dalších 10 minut, aby se rozpustil cukr, poté ihned stáhneme ze sporáku. Nakonec do marmelády vlijeme meruňkovici a dobře zamícháme.
-
4
Hotovou, ještě horkou marmeládu plníme do připravených sklenic. Dobře je víčky uzavřeme a vychladlé odložíme na studené a tmavé místo.