Fondue z piva
Suroviny
- 750 g Sýr Čedar
- 16 krajíc Chléb toastový
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1638 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 91 g
- Sodík 2444 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 343.5 mg
- Draslík 681.6 mg
- Vláknina 18893.5 mg
- Vitamín A 18893.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nádoby na fondue nalijeme pivo a zahřejeme. Za stálého míchání přidáme nastrouhaný sýr, máslo, worcesterovou omáčku a mouku smíchanou s trochou vody. Omáčku stále mícháme, aby se nepřipálila a přivedeme ji k varu.
-
2
Potom nádobu ihned odstavíme z ohně a přimícháme do ní vajíčka rozšlehaná s hořčicí.
-
3
Omáčku nalijeme na mírně opečený toustový chléb a podáváme.