Skopová plec na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 58 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 11.6 mg
- Draslík 148.8 mg
- Vláknina 3439.8 mg
- Vitamín A 3439.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
-
2
Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na menší kousky.
-
3
V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj nakrájenou cibuli a kousky masa a za stálého míchání smažíme, dokud maso není ze všech stran opečené. Pak do hrnce přilijeme pivo a trochu vody, opepříme, osolíme a přikryté pokličkou maso dusíme, až je měkké. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.
-
4
Směs v hrnci nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, promícháme a krátce převaříme.