Fazole na víně s rajčaty a česnekem
Suroviny
- 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 750 g Fazole bílé sterilované
- 150 ml Víno bílé
- 3 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 2 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1151.4 mg
- Vláknina 21894.2 mg
- Vitamín A 21894.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slijeme sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužky česneku a umeleme pepř.
-
2
V pánvi na rozehřátém olivovém oleji doměkka orestujeme cibuli s česnekem, přidáme víno a rajský protlak s rajčaty, uvedeme do varu a vaříme 4-5 minut. Když směs trochu zhoustne, přimícháme červený vinný ocet s medem a vše přelijeme do zapékací mísy. Do směsi přidáme okapané sterilované fazole a směs podle chuti opepříme. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě zapékáme 30 minut.