Fazole na víně s rajčaty a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 750 g Fazole bílé sterilované
  • 150 ml Víno bílé
  • 3 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1151.4 mg
  • Vláknina 21894.2 mg
  • Vitamín A 21894.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slijeme sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužky česneku a umeleme pepř.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém olivovém oleji doměkka orestujeme cibuli s česnekem, přidáme víno a rajský protlak s rajčaty, uvedeme do varu a vaříme 4-5 minut. Když směs trochu zhoustne, přimícháme červený vinný ocet s medem a vše přelijeme do zapékací mísy. Do směsi přidáme okapané sterilované fazole a směs podle chuti opepříme. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě zapékáme 30 minut.

Komentáře k receptu