Orientální nudle s vepřovým masem a zeleninou
Suroviny
- 100 g Sýr sójový - Tofu
- 200 g Vepřová plec
- 250 g Nudle rýžové
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 50 g Mandle plátky
- 100 g Fazolové výhonky
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 13 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 23.7 mg
- Draslík 254.2 mg
- Vláknina 5201.2 mg
- Vitamín A 5201.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Najemno posekáme oloupaný česnek, a chilli papričku, oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a celerové stonky a červenou papriku, zbavenou stopek a semen na tenké proužky. Dále na nudličky nakrájíme vepřovou plec, sýr tofu na kostičky a nasekáme čerstvý koriandr. Mladé fazolové lusky spaříme a překrájíme na malé kousky.
-
2
Podle návodu uvaříme rýžové nudle, propláchneme je, necháme okapat a odložíme na teplé místo.
-
3
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme 3-4 minuty cibuli s česnekem, chilli papričkou, mletým zázvorem, kmínem a koriandrem. Potom přidáme papriku, fazolové výhonky a celer, spolu restujeme ještě 2-3 minuty, směs vyjmeme a odložíme do tepla. Na pánvi pak 4-5 minut opékáme vepřové maso, pak vmícháme orestovanou zeleninu, tofu a nudle a necháme společně 2-3 minuty prohřát.
-
4
Hotové jídlo rozdělíme na talíře a servírujeme posypané sekaným koriandrem a mandlovými lupínky.