Špagety s tuňákem a slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 400 g Tuňák v oleji
  • 500 g Špagety
  • 200 g Slávky nakládané
  • 35 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 392.6 mg
  • Vláknina 2088.1 mg
  • Vitamín A 2088.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky, pažitku nakrájíme nadrobno. Konzervovaného tuňáka scedíme a necháme okapat. Slávky scedíme, nálev odložíme a slávky necháme okapat.

  • 2

    Na omáčku v rendlíku na oleji zpěníme česnek, přidáme rajčata a za stálého míchání dusíme. Po zhruba 5 minutách přimícháme tuňáka, slávky a nálev ze slávek a dusíme dalších 5 minut. Na závěr omáčku ochutíme pepřem a solí a držíme ji na teple.

  • 3

    Do vroucí osolené vody s olejem vložíme špagety a vaříme na skus. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Špagety podáváme na servírovací míse promíchané s omáčkou a posypané pažitkou.

Komentáře k receptu