Špagety s tuňákem a slávkami
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 400 g Tuňák v oleji
- 500 g Špagety
- 200 g Slávky nakládané
- 35 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 23 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 392.6 mg
- Vláknina 2088.1 mg
- Vitamín A 2088.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky, pažitku nakrájíme nadrobno. Konzervovaného tuňáka scedíme a necháme okapat. Slávky scedíme, nálev odložíme a slávky necháme okapat.
-
2
Na omáčku v rendlíku na oleji zpěníme česnek, přidáme rajčata a za stálého míchání dusíme. Po zhruba 5 minutách přimícháme tuňáka, slávky a nálev ze slávek a dusíme dalších 5 minut. Na závěr omáčku ochutíme pepřem a solí a držíme ji na teple.
-
3
Do vroucí osolené vody s olejem vložíme špagety a vaříme na skus. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.
-
4
Špagety podáváme na servírovací míse promíchané s omáčkou a posypané pažitkou.