Jehněčí sekaný řízek na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 989 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 109.1 mg
- Draslík 11.4 mg
- Vláknina 565.4 mg
- Vitamín A 565.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 738.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso opláchneme a najemno umeleme spolu se žemlí namočenou ve smetaně. Osolíme, okořeníme, přidáme jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, vejce a vše dobře promícháme.
-
2
Ze vzniklé hmoty pomocí mouky tvarujeme oválné řízky o tloušťce cca 10mm.
-
3
Řízky klademe do pekáče vytřeného tukem a v horké troubě je prudčeji opečeme.
-
4
Po opečení je obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí dusíme.
-
5
Nakonec udušené řízky vyjmeme, šťávu procedíme, buď ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme, zjemníme máslem a nalijeme na řízky, které ve šťávě ještě krátce podusíme.